Categorii
Cosul Meu

Traditii RSS Feed

21 Mar Vopsit natural vegetal
Ocaua 1 511
Vopsitul vegetal natural consta in fierberea plantelor (frunze, flori, coaja), la care se adauga otet, sare, piatra acra, calaican (denumire populara data sulfatului de fier), zeama de varza.Culoarea ..
03 Sep Costumul popular romanesc
Ocaua 0 983
Portul romanesc ca si intreaga arta populara (arhitectura, crestaturi in lemn,  ceramica, etc.) s-a nascut si a dainuit pe teritoriul tarii noastre din cele mai vechi  timpuri. Istoria ne spune ca dac..
22 Apr Tipuri de ie
0 1404
Costumul romanesc a suferit de-a lungul timpurilor mai multe transformari, dar el si-a pastrat in linii mari forma mostenita, simpla, functionala.  Astfel, a dobandit unele particularitati, unele dife..
13 Jul Portul popular din regiunea Craiovei
Ocaua 0 731
Cuprinde intreaga Oltenie si prezinta o mare varietatea in structura teritoriala, in ocupatia locuitorilor si in aspectele etnografice ale artei populare. In zona de nord-vest, unde predomina colinele..
10 May Portul popular din regiunea Ploiesti
Ocaua 0 330
In regiunea Ploiesti pot fi deosebite mai multe zone etnografice cu trasaturi distincte in port, tesaturi si cusaturi,  ca si in alte aspecte ale artei populare. Portul caracteristic acestei zone apro..
10 Jun Portul popular din regiunea Constanta
Ocaua 0 1143
Trasatura caracteristica a acestei regiuni e faptul ca alaturi de populatia romaneasca - cuprinzand in acest grup pe macedo - romani si inca alte minoritati nationale: lipoveni, bulgari, turci si tata..
18 Apr Portul popular din regiunea Suceava
Ocaua 0 752
Regiunea cuprinde bogate paduri de brazi, pasuni intinse bune pentru cresterea vitelor cornute si a turnelor de oi; in vaile joase de pe malul apelor se cultiva cereale si plante textile.  Aceste ocup..
05 Jun Portul popular din regiunea Baia Mare
Ocaua 0 795
Zona OasTara Oasului este o zona etnografica originala in privinta portului, a tesaturilor si cusaturilor deosebite fata de creatiile din restul rarii. Portul popular din Tara Oasului este vestit pent..
02 Aug New Blog Post
Ocaua 0 661
Zona Muntii ApuseniPortul femeiesc din zona Muntilor Apuseni se deosebeste ca aspect si colorit de cel din alte regiuni prin eleganta formelor, prin ornamentelor si prin simplitatea cromatica.  Camasa..
03 Dec Istoricul broderiei
Ocaua 0 324
Inceputurile artei broderiei se pierd in negura timpurilor. Imbarcamanintea protectie impotriva intempreiilor a fost desigur una din primele preocupari ale oamenilor, care isi faureau mijloace de a re..
Afişare 1 - 10 din 10 (1 pagini)