Categorii
Cosul Meu

Blog - port popular RSS Feed

05 Jan Caracteristicile costumului popular
Ocaua 0 435
Costumul popular romanesc are radacini in istoria neamului nostru. El continua sa se pastreze si azi in unele din zonele tarii,  dovedind ca una din caracteristicile sale este continuitatea.O alta car..
13 Jul Portul popular din regiunea Craiovei
Ocaua 0 731
Cuprinde intreaga Oltenie si prezinta o mare varietatea in structura teritoriala, in ocupatia locuitorilor si in aspectele etnografice ale artei populare. In zona de nord-vest, unde predomina colinele..
17 May Portul popular din regiunea Bucuresti
Ocaua 0 545
Aceasta parte a tarii a cunoscut stralucirea curtilor domnesti pentru care mainile harnice ale femeilor din popor au brodat cu rabdare si migala vesminte bogate. In unele motive decorative care impodo..
10 May Portul popular din regiunea Ploiesti
Ocaua 0 330
In regiunea Ploiesti pot fi deosebite mai multe zone etnografice cu trasaturi distincte in port, tesaturi si cusaturi,  ca si in alte aspecte ale artei populare. Portul caracteristic acestei zone apro..
10 Jun Portul popular din regiunea Constanta
Ocaua 0 1143
Trasatura caracteristica a acestei regiuni e faptul ca alaturi de populatia romaneasca - cuprinzand in acest grup pe macedo - romani si inca alte minoritati nationale: lipoveni, bulgari, turci si tata..
Afişare 1 - 5 din 5 (1 pagini)