Categorii
Cosul Meu

Blog - ie traditionala RSS Feed

05 Jan Caracteristicile costumului popular
Ocaua 0 435
Costumul popular romanesc are radacini in istoria neamului nostru. El continua sa se pastreze si azi in unele din zonele tarii,  dovedind ca una din caracteristicile sale este continuitatea.O alta car..
03 Sep Costumul popular romanesc
Ocaua 0 983
Portul romanesc ca si intreaga arta populara (arhitectura, crestaturi in lemn,  ceramica, etc.) s-a nascut si a dainuit pe teritoriul tarii noastre din cele mai vechi  timpuri. Istoria ne spune ca dac..
22 Apr Tipuri de ie
0 1404
Costumul romanesc a suferit de-a lungul timpurilor mai multe transformari, dar el si-a pastrat in linii mari forma mostenita, simpla, functionala.  Astfel, a dobandit unele particularitati, unele dife..
13 Jul Portul popular din regiunea Craiovei
Ocaua 0 731
Cuprinde intreaga Oltenie si prezinta o mare varietatea in structura teritoriala, in ocupatia locuitorilor si in aspectele etnografice ale artei populare. In zona de nord-vest, unde predomina colinele..
17 May Portul popular din regiunea Bucuresti
Ocaua 0 545
Aceasta parte a tarii a cunoscut stralucirea curtilor domnesti pentru care mainile harnice ale femeilor din popor au brodat cu rabdare si migala vesminte bogate. In unele motive decorative care impodo..
10 May Portul popular din regiunea Ploiesti
Ocaua 0 330
In regiunea Ploiesti pot fi deosebite mai multe zone etnografice cu trasaturi distincte in port, tesaturi si cusaturi,  ca si in alte aspecte ale artei populare. Portul caracteristic acestei zone apro..
10 Jun Portul popular din regiunea Constanta
Ocaua 0 1143
Trasatura caracteristica a acestei regiuni e faptul ca alaturi de populatia romaneasca - cuprinzand in acest grup pe macedo - romani si inca alte minoritati nationale: lipoveni, bulgari, turci si tata..
03 Dec Istoricul broderiei
Ocaua 0 324
Inceputurile artei broderiei se pierd in negura timpurilor. Imbarcamanintea protectie impotriva intempreiilor a fost desigur una din primele preocupari ale oamenilor, care isi faureau mijloace de a re..
Afişare 1 - 8 din 8 (1 pagini)